NOVA Spektrum - Lillestrøm

Hva skjer i 2022

Utstillingen A Material Transition fra Natural Material Studio

A MATERIAL TRANSITION

«Presset vi legger på planeten vår er blitt så massivt at forskerne peker på om jorden har gått inn i en ny geologisk epoke: antropocen, eller «menneskealderen». Dette betyr at vi er de første menneskene som lever i en geologisk tid definert av menneskelig valg, og den primære trusselen mot vår overlevelse har blitt oss selv.»

 

- Achim Steiner, UNDP-administrator

 

For å kunne utvikle og revolusjonere oss selv på denne planeten, ser vi et avgjørende behov for en radikal materiell overgang basert på regenerative, naturlige og lokalt forankrede ressurser. Vi ser for tiden store bevegelser innen bioteknologi som tar oss tilbake til naturens egne systemer som et sted vi forlot i begynnelsen av industrialiseringen. Vi kan bare spekulere i hvordan vårt forhold til den materielle verden vil være i fremtiden. Men vi kan designe og bygge for et mer paternalistisk og likeverdig forhold mellom menneske og natur. For å gjøre dette må vi anerkjenne betydningen av vår materielle oppfatning - hvordan vi oppfatter, samhandler og forholder oss til materialer, spesielt de som vi ennå ikke har en lang historie med.

 

A Material Transition - en interaktiv installasjon av Natural Material Studio for ARCHITECT@WORK

 

Innrammet rundt temaet 'Naturressurser', har vi latt oss spekulere i begrepet materiell transformasjon som en interaktiv og transformativ installasjon. Installasjonen er bygget opp som lag av biomaterialer, utviklet og designet av Natural Material Studio, hver basert på lokale naturressurser fra det velkjente danske landskapet: skogen, utmarka, gress-engene, havet og kysten.

 

Når du beveger deg gjennom installasjonen, er ønsket å skape en oppslukende og taktil opplevelse som kan legge til rette for et fornyet forhold til naturressurser som designmateriale.

 

logo

www.naturalmaterialstudio.com

Tilbake til startsiden

architect meets 
innovations

Belysninspartner 2022

Media partnere

 

 

 

Design & Plan