NOVA Spektrum - Lillestrøm

News

Nyskapende arkitektmesse kommer endelig til Norge

14 May 2019

Nyskapende arkitektmesse kommer endelig til Norge

Oslo: Om lag 80 utstillere fra Norge og resten av Europa skal vise fram nyvinningene sine på den innovasjonstunge arkitektur- og designmessen ARCHITECT@WORK 22.-23. mai i Oslo.

 

 - Dette er noe vi har gledet oss til lenge. Vi har arrangert ARCHITECT@WORK i 28 byer i 15 ulike land, og nå er vi endelig klare til å slippe konseptet løs på det norske markedet, sier Barbara Lagae, utstillingsansvarlig hos arrangøren Kortrijk Xpo.
Messen finner sted på X Meeting Point Oslo, og er rettet mot arkitekter, designere, bygningsingeniører, interiørarkitekter og andre som jobber med byggeprosjekter, urbanisering og byplanlegging.

 

Egen utstillingsjury
En egen norsk jury bestående av fire norske arkitekter har i månedene før messen jobbet med å velge ut utstillingsobjekter. Om lag 200 produkter fra 80 produsenter og distributører har passert nåløyet.

 - Hele poenget med messen er å presentere nye og innovative produkter og konsepter. På den måten er alle de som besøker oss garantert å forlate messen med nye inntrykk og impulser, sier Lagae.


Unik messeutforming

Hun forteller at den unike messedesignen gjør at ARCHITECT@WORK skiller seg ut fra andre messer rettet mot arkitekter og formgivere.

– Kompakte, identisk utformede stander gjør at store og små utstillere likt, og vi får best mulig kontakt mellom de besøkende og utstillerne. Dermed går man heller ikke går glipp av noe. I midten er det loungeområder der besøkende og utstillere kan snakke sammen over en kaffekopp, beskriver Lagae.

 

Viser fram dyrkede materialer

Messen byr også på en prosjektvegg satt sammen av Scandinavian-architects.com, med arbeider fra utvalgte arkitekter, landskapsarkitekter, ingeniører, interiørarkitekter og lysdesignere fra samtiden. Det er også en egen materialutstilling som setter søkelyset på dyrkede og fornybare materialer.

I seminardel blir det innlegg fra Julien de Smedt i det internasjonale arkitektfirmaet med samme navn, sivilarkitekt Kaja Melbye fra Hille Melbye Arkitekter og interiørarkitekt Heidi Pettersvold Nygaard fra Snøhetta. Sistnevnte skal fortelle om hemmelighetene på innsiden av den nedsenkede gourmetrestauranten Under i Lindesnes.

Back to overview  

2022 Lighting Partner

Media partners

 

 

 

Design & Plan